top of page

The Masked Singer

Tijdens de halve finale (11 maart 2022) van The Masked Singer (Vlaanderen) werd Klaasje Meijer (Schorpioen in het programma) ontmaskerd. Zij nam deel aan seizoen 2 van The Masked Singer.

Een week voor de finale van het populaire programma, stonden er nog vier figuren in de halve finale van The Masked Singer, die uitgezonden werd op VTM. Miss Poes, Ridder, Konijn en Schorpioen namen het tegen elkaar op tijdens deze negende televisieshow. Uiteindelijk werd Klaasje Meijer (Schorpioen) ontmaskerd. Zij zong “Soon We’ll Be Found” (Sia) en “Woman Like Me” (Little Mix) tijdens deze halve finale.

Hoewel het programma van januari tot en met maart 2022 werd uitgezonden, vonden de opnames al veel eerder plaats: in de zomer van 2021. Klaasje kroop in de rol van de Schorpioen, waarin zij een totaal andere kant van zichzelf kon laten zien.

Alle tips en filmpjes die de kijkers moeten helpen bij het ontmaskeren van de figuren, werden vooraf ingesproken. Hierbij gebruikte Klaasje de Vlaamse tongval om mensen op het verkeerde spoor te zetten waardoor sommige juryleden tot het eind van de wedstrijd niet hebben geraden wie er schuilging in het pak van de Schorpioen. Ook heeft zij een heel ander repertoire ten gehore gebracht dan wat men tot nu toe van haar gehoord heeft.

In het programma ‘Behind The Mask’ op VTMGo zie je hoe zij in haar rol kroop en daar volledig in opging. Dit backstage programma is ook voor Nederlandse kijkers leuk om te zien, omdat je een goede blik krijgt op het leven achter de schermen bij The Masked Singer.


Check deze link:

https://vtm.be/vtmgo/afspelen/eb57fdecc-edde-4d0d-9db4-c51222b0b0f6


In de verschillende televisieshows heeft Klaasje onderstaande nummers gezongen. 

Bekijk hier de live beelden:

Aflevering 3: S&M

Aflevering 4: Girls Like Us

Aflevering 5: Oops I Did It Again

Aflevering 6: Symphony (duet met Ridder) en Reggaeton Lento

Aflevering 7: I Gotta Feeling (opening van de show) en Believe

Aflevering 8: Learn How To Fly (opening van de show),

Good 4 You en Counting Stars (duet met IJskoning)

Aflevering 9: Soon We’ll Be Found en Woman Like Me


“Het was een fantastisch programma om aan deel te nemen op alle vlakken. Ik heb me op professioneel vlak verder mogen ontwikkelen. Van tevoren had ik nooit verwacht dat ik het tot in de halve finale zou schoppen en daar ben ik alle kijkers, panelleden en het team van The Masked Singer enorm dankbaar voor. Het was fijn en uitdagend om hier een andere kant van mezelf te kunnen laten zien.” - aldus Klaasje.


Andere deelnemers - The Masked Singer (Vlaanderen) - seizoen 2:

Yanina Wickmayer (Roos)

Erik van Looy (Radijsje)

Bart Cannaerts (Cycloop)

Johnny Logan (Edelhert)

Lize Feryn & Aster Nzeyimana (Robots)

Mathias Vergels (Papegaai)

Tine Embrechts (Flamme Fatale)

Guga Baúl (IJskoning)

Conner Rousseau (Konijn)

Loredana De Amicis (Ridder)

Camille Dhont (Miss Poes) - winnares

bottom of page