top of page
Klaasje Meijer zingend, gekleed in een glitterjurkje
Klaasje Meijer zoals we haar tot nu toe het beste kennen, als zangeres

Klaasje Meijer (2 maart 1995) werd geboren in het Groningse dorp Lutjegast. Haar moeder Mieneke Meijer (organist en muziekdocent) is geboren Groningse en haar vader Hans Meijer (theoloog/predikant) komt uit Zeist. Vanwege het werk van haar vader, verhuisde Klaasje meerdere keren en kwam ze in oktober 1996 met haar ouders en zus in Nieuwendijk (Noord-Brabant) terecht, waar het gezin uitbreidde. Klaasje is de oudste uit een gezin van vijf kinderen. Ze heeft drie jongere zussen en een jongere broer. In Nieuwendijk heeft zij haar basisschooltijd doorgemaakt, maar toen zij in groep 7 zat (2005), verhuisde het hele gezin naar ’s-Gravenzande.

In ’s-Gravenzande groeide ze verder op en ging zij naar het gymnasium (ISW). Tijdens haar tienerjaren speelde ze fluit in het Hofstads Jeugdorkest (VHJO) en het Hofstads Blazersensemble. Na de middelbare school verhuisde Klaasje in 2014 naar een studentenhuis in Amsterdam en werd zij aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Hier studeerde zij hoofdvak Fluit bij Marieke Schneemann. Er vonden carrousel-lessen plaats, eens per maand, waardoor zij ook regelmatig lessen volgde van Vincent Cortvrint en Kersten McCall (allebei fluitisten van het Koninklijk Concertgebouworkest). Er werden masterclasses georganiseerd. Zo volgde ze een masterclass van Marten Root en daarnaast speelde ze in het Eerstejaars Blazers Ensemble onder leiding van Bas Pollard. Naast haar studie gaf ze dwarsfluitlessen aan leerlingen op verschillende harmonieverenigingen.

In het najaar van 2015 was ze één van de winnaressen van de talentenjacht K3 zoekt K3, die werd uitgezonden op SBS6 en VTM. Samen met Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen vormde zij sindsdien de nieuwe bezetting van K3.

Klaasje verhuisde eind december 2015 naar Antwerpen (BE), waar zij tot 2020 woonde. Bij K3 heeft ze ontzettend veel ervaring opgedaan en een prachtige tijd beleefd. Van een eigen fictieserie, twee speelfilms, honderden shows per jaar, tot aan twee seizoenen The Voice Kids Vlaanderen als jurylid: het was een rollercoaster aan nieuwe ervaringen en uitdagingen. Na vier jaar in Vlaanderen te hebben gewoond, verhuisde ze in 2020 terug naar Nederland, Rotterdam (NL).

In 2020 en 2021 volgde Klaasje de opleiding Camera Acteren aan de Amsterdam Film School (Nederlandse Academie voor Beeldcreatie). Ze kreeg les van o.a. Marcel Visbeen, Diede in ’t Veld en Markoesa Hamer.

Op 9 februari 2021 maakte ze bekend dat ze de K3-meidengroep zou verlaten. Ze gaf wel te kennen dat ze zeker nog een jaar bij K3 zou blijven. Samen met Marthe en Hanne vond er een grootse afsluitende K3-tournee door heel Vlaanderen en Nederland plaats. Een mooie tour waarin Klaasje afscheid nam van de K3-fans.

Sinds 2021 is Klaasje te zien in verschillende andere projecten. Hierover lees je alles op de pagina “Projecten”.

Over Klaasje

Over Klaasje

bottom of page