top of page
Klaasje staat op het podium met de winnaars van het Kinderrechten Filmfesitval voor UNICEF.
Klaasje Meijer tijdens 'Hollywood in de klas' met kinderen uit het basisonderwijs voor KRFF
Klaasje Meijer op het podium tijdens het Prinsengrachtconcert in Amsterdam

Kinderprinsengrachtconcert

Iedere zomer vindt het Prinsengrachtconcert plaats op de Prinsengracht in Amsterdam en ‘s middags de editie door en voor kinderen: het Kinderprinsengrachtconcert.

 

Het is inmiddels een gouden formule: jonge muzikale toptalenten die tijdens het Kinderprinsengrachtconcert optreden met populaire popartiesten. De combinatie van klassieke muziek en popmuziek is ieder jaar weer een garantie voor muzikaal spektakel. Drie toptalenten treden jaarlijks op met popartiesten en met musici uit de Nationale Jeugdorkesten Nederland onder leiding van Edwin Schimscheimer.

 

Klaasje zet zich in als ambassadeur om meer aandacht te vragen voor klassieke muziek. Zelf heeft zij meerdere keren meegedaan aan concoursen, won ze tweemaal de prijs “Eervolle Vermelding” bij het Prinses Christina Concours (PCC) en speelde ze in het Hofstads Jeugdorkest. Haar liefde voor klassieke muziek is groot en daarom vindt ze het een enorme eer om betrokken te zijn bij het Kinderprinsengrachtconcert. Als verslaggeefster en interviewer volgt ze de talenten tijdens de repetities en achter het podium. 

UNICEF

Klaasje werkt op regelmatige basis mee aan campagnes van UNICEF Nederland. Ook zet ze zich jaarlijks in voor het Kinderrechten Filmfestival (KRFF) in samenwerking met Hollywood in de Klas.

Bij het Kinderrechten Filmfestival krijgen leerlingen uit groep 6, 7 en 8 uit het basisonderwijs de kans om te leren over kinderrechten, door zelf een speelfilm (kinderrechtenfilm) te maken over een kinderrecht dat zij belangrijk vinden. De leerlingen spelen zelf mee in de film, die wordt begeleid door filmcoaches en in première gaat op het populaire YouTube-kanaal van het filmfestival.


Klaasje zat sinds 2019 in de jury samen met o.a. kinderboekenschrijver Jacques Vriens en directeur van UNICEF Nederland, Suzanne Laszlo. De finale van het KRFF is jaarlijks een hele feestelijke dag, waarop de prijzen worden uitgereikt door Klaasje, samen met Freek Commandeur (filmcoach, filmmaker en acteur).

Klaasje zet zich graag in voor goede doelen.

Vaak zijn dat losse evenementen, maar ze heeft zich vast gecommitteerd aan UNICEF en het Kinderprinsengrachtconcert.

In 2019 zat zij voor het eerst in de jury van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Haar passie voor acteren en haar inzet voor de educatie over kinderrechten kwamen hier samen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement. Sinds 2019 is Klaasje verbonden aan het Kinderprinsengrachtconcert als ambassadeur. Meer bekendheid geven aan klassieke muziek en kinderen laten kennismaken met het bespelen van instrumenten, dat is waar Klaasje zich 100% voor inzet.

Goede Doelen

bottom of page