top of page

Klassieke Muziek

Hier vind je alle optredens en projecten die Klaasje Meijer uitvoert in de wereld van klassieke muziek. De dwarsfluit is een grote passie en neemt sinds 2022 weer een grote plaats in haar leven in. Klaasje is vast verbonden aan het Kinderprinsengrachtconcert als ambassadeur en ook werkt ze op regelmatige basis samen met de Nederlandse Fluit Academie. Daarover lees je meer onder ‘Goede Doelen’ en ‘Workshops’. Op deze huidige pagina zie je een opsomming van haar optredens als muzikante / presentatrice in binnen dit vakgebied.


Optreden Kinderprinsengrachtconcert 2022

Tijdens het jaarlijkse kinderprinsengrachtconcert (waar Klaasje sinds 2019 als ambassadeur aan is verbonden, zie ‘Goede Doelen’) gaf Eline van Dijk (viool) samen met Klaasje en Buddy Vedder een spetterend optreden. Zij brachten een Grease-medley. De andere solisten van het Kinderprinsengrachtconcert 2022 waren Warre Dendievel (trompet) en Vincent Opheikens (gitaar). Zij mochten optreden samen met Jeangu Macrooy en Trijntje Oosterhuis.
Foto’s en filmpjes vind je hier!


Concert Hageland Klassiek

Op 11 september 2022 verzorgt Klaasje haar eerste officiële klassieke dwarsfluitconcert, samen met pianist Vital Stahievitch. Zij geven dit concert in Tienen, vlakbij Leuven. Klaasje en Vital kennen elkaar van het conservatorium en komen speciaal voor dit concert weer bij elkaar. De twee zullen een gevarieerd programma spelen, waarbij het doel is om hun publiek te laten wegdromen... Wegdromen bij de verhalen en de muziek van vroegere componisten, een ontsnapping aan de huidige tijd.

Over Vital:
Vital (geboren Mink, Republiek Belarus) speelt sinds het begin van zijn carrière repertoire van oudere muziek tot hedendaagse werken. Hij won prijzen op diverse internationale competities. Hij studeerde in de Republiek Belarus en behaalde zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien treedt hij op over de hele wereld en neemt hij deel aan internationale festivals en masterclasses.


Klaasje presenteert De Muziekwedstrijd

De Muziekwedstrijd is een initiatief van het Prinses Christina Concours, om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om mee te doen aan een muziekspektakel. Klaasje Meijer is dit jaar presentator van De Muziekwedstrijd. Het is geen toeval dat Klaasje deze rol vervult. Als oud-prijswinnaar van het Prinses Christina Concours draagt ze De Muziekwedstrijd een warm hart toe: “Het is zó belangrijk dat kinderen plezier beleven aan het luisteren én spelen van muziek. Behalve dat het de ontwikkeling van kinderen helpt, is het vooral leuk om te doen en iets waar je een leven lang iets aan hebt..." De Muziekwedstrijd wordt afgesloten met een feestelijke Muziekdag in het Spoorwegmuseum in Utrecht op zaterdag 26 november 2022. Alle deelnemers zijn welkom. Tijdens de Muziekdag, die Klaasje presenteert, treden er prijswinnaars op, kunnen kinderen een workshop volgen en mogen ze gratis het Spoorwegmuseum bezoeken. Lees meer op https://demuziekwedstrijd.nl en doe ook mee!bottom of page