top of page

Avastars

Vanaf 24 februari 2023 is Avastars wekelijks te zien om 20:30u op SBS6.


Bengelo, Fae, Jayvee, Jimmy Cool, Kioko, Chanora, Skye en Juan: dat zijn de acht virtuele supertalenten die tegen elkaar strijden in de grensverleggende talentenshow ‘Avastars’ op SBS6.

Achter deze avastars schuilen enkele bekende namen uit de zangwereld, waaronder Ben Saunders, Lisa Loïs, Dwight Dissels en Klaasje Meijer. Elke zanger vormt samen met een professionele danser één avastar die live on stage de meest spectaculaire optredens geeft.

Het is groundbreaking technologie in combinatie met toptalent. Avatars die tot leven komen en LIVE on stage dansen én zingen. Jarenlang was dat ondenkbaar. Tot nu… In een nieuwe, next-level talentenjacht wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt en worden de echte en de virtuele wereld op spectaculaire wijze samengebracht. Met de nieuwste technieken op het gebied van motion capture en augmented reality wordt van een zangtalent en een danstalent, één virtueel supertalent gemaakt: een AVASTAR, die de sterren van de hemel danst en zingt.

Het zangtalent is verantwoordelijk voor de aansturing van de mimiek en de stem van de avastar. De danser draagt een speciaal pak waarmee alle bewegingen van het lichaam en hoofd aangestuurd worden. Wat we zien, is een avastar die levensecht zingt én danst, maar die pas echt tot leven komt wanneer beide disciplines elkaar perfect aanvullen tijdens de LIVE optredens…

Avastar Bengelo bestaat uit zanger Ben Saunders en danser Angelo Pardo. Sharon Doorson en danseres Charlice Johannes zijn samen avastar Chanora. Pearl Jozefzoon en Kirsten de Vos laten Fae praten, zingen en dansen, en Lisa Loïs vormt samen met Kelsey Ketting avastar Jayvee. Jimmy Cool treedt op met de stem van Dennis van Aarssen en de moves van Floris Bosveld, en Dwight Dissels en Adil El-Hammouti vormen samen avastar Juan. Klaasje Meijer vormt samen met Valery Bouwknegt avastar Kioko en achter avastar Skye zitten zangeres Jill Helena en danseres Nathalie Chaves. Online reporter Moïse Trustfull zorgt voor de backstage reportages.

De avastars treden op voor een jury die bestaat uit vier die hards uit de muziek- en danswereld: DJ Nicky Romero, Nick en Simon en topchoreograaf Dan Karaty. Elke performance barst van de special effects en moves die alleen in een virtuele wereld mogelijk zijn, dankzij de allernieuwste state-of-the-art technologie die hier gebruikt wordt. Welk virtueel supertalent wint niet alleen een grote geldprijs, maar gaat ook een duet – inclusief videoclip – opnemen met niemand minder dan Davina Michelle?


Bronnen:
www.talpanetwork.com

www.broadcastmagazine.nl

bottom of page